Продолжая работу с orientway.com.ua, вы подтверждаете использование сайтом cookies вашего браузера с целью улучшить предложения и сервис на основе ваших предпочтений и интересов
На сьогодні, для отримання якісного та смачного кавового зерна, недостатньо тільки халлінгу, первинної обробки та обсмаження кави. Зерна необхідно відсортувати, для видалення дефектів, лушпиння та каміння.
Після первинної обробки кавового зерна за розміром та вагою, а також видалення каміння, необхідне фінішне очищення від дефектів та сторонніх домішок – оптичне сортування на фотосепараторі.
Оптичні сортувальники використовуються для різних видів кавового зерна: смажене, вимите, висушене на сонці або зелене, робуста та арабіка.
Колорсортер – обладнання для фінішного очищення та сортування зерна кави. Найчастіше його використовують на виробництві сільськогосподарської продукції: сортування зернових, бобових, олійних культур, горіхів та пластику.
У кавовій індустрії оптичні сортувальники найчастіше використовують на етапі підготовки до експорту – сортують зерно одразу після халлінгу.
Існують дефекти, які можна видалити тільки після обсмаження кави - квакери та пересмажені зерна.
Через квакери кава набуває трав'янисто-гіркого смаку. Тому потреба в даному обладнанні у виробників якісної кави зростає з кожним роком.
За допомогою програмного забезпечення налаштовуються необхідні допустимі параметри для "придатного" та "непридатного" продукту. Для цього оператор відбирає якісну сировину та запускає алгоритм машини. Сенсори фіксують зображення й надалі подібні зерна будуть розпізнавати як якісні. Такий самий процес здійснюється і з дефектами в придатному продукті.
Оптичний сортувальник допомагає покращити смак дешевшого кавового зерна. Через дефекти, сировина має занижену ринкову вартість, маючи високий потенціал смаку. Компанія може купувати таку сировину за зниженою ціною, а потім очищати за допомогою фотосепаратора. Шляхом такого технологічного процесу, смак кави стає кращим, а ціна на такий продукт зростає.
Для оптичного сортування кавових зерен ми рекомендуємо фотосепаратори ™Meyer серії М1 та 120М, пропускною здатністю від 300 – 900 кг/год, для невеликих підприємств. А також, більш продуктивні моделі сортувальників серії CG, пропускною здатністю від 800 кг/годину до 15 т/годину з додатковою можливістю інсталяції інфрачервоних камер та видалення органічних, а також неорганічних домішок.
У сучасному світі безпека та якість харчових продуктів мають першочергове значення. Виробники постійно шукають нові способи контролю якості, щоб гарантувати споживачам безпеку своєї продукції. Однією з таких передових технологій є інспекція на рентген-...
Під час роботи фотосепаратора, частота роботи ежекторів досягає десятків тисяч спрацьовувань за хвилину. Високочастотні постріли повітрям протягом тривалого часу деформували ежектори, що призводило до зниження результативності оптичного сортування. Для...
Продолжая работу с orientway.com.ua, вы подтверждаете использование сайтом cookies вашего браузера с целью улучшить предложения и сервис на основе ваших предпочтений и интересов