Інноваційна модель сортувальника 2020 року Фотосепаратор для рису серії Dream

У квітні 2020 року компанія Meyer  презентувала флагманську модель фотосортувальника для рису на базі  заводу  MAGA.

Фотосепаратор оснащений одразу 4 найсучаснішими  камерами. Для порівняння  - це, як Rolls Royce серед автомобілів.

 Дана модель  сортувальника не забруднює навколишнє середовище, має високу швидкість розпізнавання кольору та високу продуктивність.

 Підвищені  антикорозійні показники забезпечують довговічність оптичного сортувальника.

Фотосепаратор сконструйований відповідно до стандартів автоматизації виробництва за допомогою робототехніки.

 Компанія Meyer є єдиною у своїй галузі, хто використовує фарбування комплектуючих деталей обладнання за новітньою технологією розпилення, що є більш безпечним та екологічним.

 Розглянемо поширені проблеми у галузі фотосортування та їх вирішення за допомогою флагманського фотосепаратора Meyer  Dream 2020

 

 1.Чи здатний фотосепаратор Meyer серії Dream 2020 повністю видалити всі домішки з рису?

Зазвичай в обладнанні для сортування використовують дві кольорові камери. Ці камери працюють окремо одна від одної, тому зчитувані дані не можуть синхронізуватися між ними. Зважаючи на це, є ймовірність упущення невеликого відсотку домішок у матеріалі.

 Для того, щоб досягти ідеальної ефективності  сучасна  модель кольоросортувальника  Dream  2020 обладнана одразу 4-ма   високоякісними камерами  :

  • Інфрачервоні камери InGaAs
  • Slow-motion кольорові камери
  • Конфокальні кольорові HD камери
  • Високошвидкісні інфрачервоні камери.

Інфрачервоні камери InGaAs

Всі 4 камери працюють одночасно.

Технологія захвату широкого кута здатна фокусувати  всі особливості матеріалу, що сортується на 360 градусів. Інформація поступає у 360-градусному  поданні.

 Проблема виявлення точкових забруднень з рису тепер може бути повністю вирішеною.

 На спеціально під’єднаному  екрані в режимі реального часу, можна  чітко побачити  збільшене зображення матеріалу, що сортується.

Видалення точкових забруднень з рису

2. Сортування небажаних домішок у рисі

Існують видимі та «невидимі» домішки у сортувальному матеріалі. Людина бачить тільки видиме світло, багато об’єктів мають незначну різницю в кольорі, яку не вловлює людське око.

Тільки  інфрачервоні камери InGaАs допомагають  чітко побачити різницю в структурі поверхні вхідної сировини, що унеможливлює потрапляння в очищений продукт таких домішок як скло, каміння,прозорий пластик, пластмаса. 

 Фотосепаратор Meyer серії Dream 2020  доведе Вашу продукцію до ідеалу!

  •  Інноваційна снайперська система від Meyer

 Дана система складається з інфрачервоної високошвидкісної камери,  технології  цільового позиціювання матеріалу та ежектора.

 Поверхневий шар рису має неоднорідну структуру, з різними рівнями полірування. Різниця в обробці інформації  залежить від поверхні рису. Важливо чітко встановлювати час затримки ежекції сортувальника  і з цим доволі важко впоратися обладнанню минулих серій.

 Ця проблема повністю вирішена у новій моделі фотосепаратора серії DREAM. Дана модель автоматично визначає швидкість кожного зерна рису і регулює швидкість затримки для кожного окремого ежектора.

Така технологія дає можливість точного контролю  швидкості падіння різних за структурою та вагою матеріалів.

  •  Цільове позиціювання

 Технологія цільового позиціювання може точно відокремити придатний рис від зіпсованого.

Цільове позиціювання зерна

Фотосепаратор  серії  Dream  здатний робити 4D реконструкцію матеріалу, а точні ежектори вистрілюють по центру знебарвленого рису. Іншими словами він може знайти центральну частину знебарвленого рису і видалити його.

  • Ежектор Maglew має частоту обдуву 1200 разів на секунду.

Ежектор Maglew

3. Проблема видалення світло-жовтого рису

 Існують  незначні відмінності у кольорі  між рисом жовтого відтінку і світлим рисом, тому передова система освітлення в обладнанні для сортування  є дуже важливою.

На відміну від моделей минулих поколінь, де  використовуються  одинарні світлодіодні стрічки або люмінісцентні лампи, фотосепаратори  ТМ Meyer  обладнані подвійною світлодіодною системою освітлення.

 Основні переваги даної системи:

  • світлодіодний чіп найвищого ступеня стабільності
  • захист від пилу та блискавок
  • захист від магнітного впливу.

Одночасне використання білого та синього світлодіоду плюс інфрачервоне освітлення дає ефект сонячного світла, адже тільки таким чином можна побачити відмінності у відтінках кольору.

 Все це разом називається  ”Повний спектр від Meyer”.

Завдяки даній технології світло-жовтий рис відсортується з точністю  99 %.

4. Нерівномірне розподілення матеріалу у бункері подачі

 Розподіл матеріалів у бункері може відбуватися нерівномірно. Це спричинить погану якість сортування. Сучасний сортувальник  за кольором від Meyer легко вирішить цю проблему.

 Новітня система моніторингу та контролю положення сортувального матеріалу у бункері, здійснює моніторинг у реальному часі, регулює положення сировини у бункері, корегує  процес наповнювання віброживильників.

Якщо вхідний матеріал концентрується в центрі бункера, а з  боків його не вистачає - система контролю автоматично вмикає вібрацію для  рівномірного розташовування сировини. Це забезпечує стабільну роботу системи подачі матеріалу до фотосепаратора.

Бункер подачі сировини

5. Ще однією проблемою сортування вхідної сировини є запиленість

 Вирішенням є інтелектуальна система всмоктування пилу. Новітня технологія вакууму у  подачі може видалити рисове лушпиння і пил від основної сировини, удосконалити чистоту вхідних матеріалів, покращити продуктивність сортування.

Проблема запиленості сировини

Зазвичай, якщо кольоросортувальне обладнання використовується впродовж довгого часу, система всмоктування пилу може помилятися і всмоктувати разом з пилом і певний відсоток рису.

Це не тільки додає відходу, а й призводить до заниженої продуктивності обладнання для сортування.

Вирішенням цієї проблеми  стала інтелектуальна система попередження всмоктування рису.

 Для  наочного прикладу здійснимо прості підрахунки:

Сортувальне обладнання  працює 20 год/день;

Обладнання зі старим типом всмоктування візьме разом з пилом  3,0 кг рису/день

Виробництво працює 300 днів/рік.

Річна втрата рису з однієї машини:

3 кг/день*300 днів/рік=900 кг втрат

 За допомогою інтелектуальної системи всмоктування пилу від Meyer жоден кілограм рису не буде втрачено!

 6. Поширеною проблемою у кольоросортуванні є відокремлення цілого рису від зламаного

 За допомогою фотосепаратора Meyer Dream 2020 можна  з легкістю відділити ціле зерно від зламаного. В дане обладнання  вбудовано  спеціальне програмне забезпечення для розпізнавання та  видалення зламаного рису. Ця опція  називається сортування за формою та  розмірами.

Ця система дозволяє отримати різні продукти з окремою ціною, адже цілий рис коштує дорожче, ніж змішаний або битий.

 І на завершення, хочемо додати, що даний фотосепаратор дуже простий у керуванні, оскільки оснащений спрощеним інтерфейсом.

Є можливість зберігання понад 100 програм для сортування.

Спрощений інтерфейс фотосепаратора

Компанія "Оріент Вей" є ексклюзивним представником Hefei Meyer Optoelectronic Technology Inc. в Україні, Грузії та Республіці Молдова.

Придбати фотосепаратор в Україні ТМ Meyer можна звернувшись у наш відділ продажів, де сертифіковані фахівці проконсультують і підберуть Вам саме те кольоросортувальне обладнання, яке відповідає всім заявленим вимогам і технічним характеристикам.

 Обираючи фотосепаратори ТМ Meyer, ви отримуєте надійність та  стабільно високу  якість! 

Читайте також
10.04.2024

У сучасному агропромисловому секторі якість і безпека сировини є ключовими факторами успіху. Через різноманіття сільськогосподарських культур та вплив негативних факторів, таких як час посіву, погодні умови та навколишнє середовище, у готовій продукці...

07.02.2024

Шановні партнери, з настанням Року Дракона у 2024 році, ми висловлюємо вам наші найкращі побажання та сердечні привітання! Нехай цей новий місячний цикл принесе процвітання, радість та реалізацію всіх ваших починань. Нехай дух дракона додасть вам...

30.12.2023

Шановні друзі та партнери!Від щирого серця вітаємо вас з прийдешнім Новим Роком та Різдвом Христовим!Нехай ці свята принесуть вам тепло, приємні моменти та залишать по собі теплі спогади.Бажаємо, щоб Різдвяна зірка освітила ваш шлях у новому році, прин...

Продолжая работу с orientway.com.ua, вы подтверждаете использование сайтом cookies вашего браузера с целью улучшить предложения и сервис на основе ваших предпочтений и интересов