Технологічні рішення для очищення насіння льону

Льон олійний - це цінна  культура, яка широко застосовується в харчовій, фармацевтичній та косметичній промисловості. Насіння льону багате на жирні кислоти, білки, вітаміни та мінерали.

Свіжозібране насіння льону має високу інтенсивність обмінних процесів, воно нестійке в зберіганні і характеризується зниженими технологічними властивостями. Тому післязбиральна обробка насіння льону олійного є обов'язковою процедурою.

Очищення насіння льону має важливе значення для підвищення його якості. Під час обмолоту або перероблення в насіннєвому матеріалі містяться різні домішки, які можуть пошкодити його або зробити непридатним для використання.

Очищення насіння льону включає в себе три етапи:

  1. Попереднє очищення видалення легких домішок, таких як пил, полова, насіння бур'янів.  
  2. Сушіння- зниження вологості насіння до 10-12%.  
  3. Кінцеве очищення- видалення важких домішок, таких як необмолочені коробочки, грудки землі, палички, биті, роздавлені, пророслі, щуплі насіння.  

Для реалізації очисного процесу використовують:

  1. Повітряно-решетні сепаратори – видалення легких домішок, пилу.
  2. Сепаратори гравітаційні (пневмовібростоли) – розділення по питомій вазі.
  3. Фотосепаратори  – фінішне сортування насіння льону на оптичних сортувальниках, що є обов'язковим етапом його переробки.

 Фотосепаратори дають змогу з високою ефективністю сортувати насіння льону по відмінностям у кольорі. Це особливо важливо для експортерів даної сировини на європейський ринок, де існують жорсткі вимоги до чистоти насіння.

Чистота насіння льону, що досягається при використанні фотосепараторів, становить 99,9 %.

Післязбиральна обробка насіння льону не завжди забезпечує отримання якісного посівного та товарного матеріалу. Тому для отримання високоякісного насіння льону рекомендується використовувати сучасне обладнання для очищення та сортування.

Наша компанія може запропонувати повний комплекс необхідного устаткування для отримання якісного насіння льону з показниками чистоти  99,9%,  яке відповідає вимогам як вітчизняного, так і міжнародного ринку.

Читайте також
26.09.2022

Під час роботи фотосепаратора, частота роботи ежекторів досягає десятків тисяч спрацьовувань за хвилину. Високочастотні постріли повітрям протягом тривалого часу деформували ежектори, що призводило до зниження результативності оптичного сортування. Для...

05.08.2020

Вертикальні ковшові транспортери виробництва компанії «Оріент Вей» призначені для делікатного транспортування матеріалів, починаючи від зернових і сухих овочів, закінчуючи продуктами не харчового сегменту (хімічних, фармацевтичних, абразивних і ін.)...

21.03.2023

Сектор ягідництва в Україні проходить активний і динамічний процес розвитку. Виробництво свіжої та замороженої ягоди забезпечують швидкий розвиток ягідного сектора України та потребують при цьому високих стандартів якості продукції. Оптичне с...

Продолжая работу с orientway.com.ua, вы подтверждаете использование сайтом cookies вашего браузера с целью улучшить предложения и сервис на основе ваших предпочтений и интересов