Що необхідно врахувати при виборі місця розташування фотосепаратора?

1. В першу чергу треба враховувати розміри місця для установки сортувального обладнання (Д*Ш*В)

Фотосепаратор повинен встановлюватися на рівній, твердій поверхні, вібрація якої не допускається. Ми рекомендуємо монтувати фотоелектронний сепаратор на естакаду, вироблену нами індивідуально під кожного замовника, або виготовлену самостійно і закріплену анкерними болтами.

Також необхідно передбачити місце для установки необхідного додаткового обладнання: компресора, ресивера, осушувача, аспіратора і стабілізатора живлення.

Важливим фактором є висота приміщення.

Висота формується з: тари, що приймається (мішки, біг бег) і місця для зручної заміни тари + висота кольоросортувальника + бункер накопичувальний фотосепаратора (мінімум 500м) + відстань під кутом в 45 град для самопливу в приймальну тару від центру естакади.


2. Температурний режим навколишнього повітря, вологість і запиленість приміщення, де використовуються виробничі лінії оснащені обладнанням для оптичного сортування.

Для цього невелику кімнату на самій естакаді (зашивають листами OSB-плит або іншими будівельними матеріалами) і встановлюють невеликий обігрівач в зимовий час. Тим самим мінімізують витрати на опалення всього цеху і на відведення пилу.

3. Електромережа

Не допускати втручання сильних електромагнітних полів, електричного зварювання, високочастотних передач на місці установки або поблизу. Для цього необхідно живити оптичний сортувальник через стабілізатор напруги або ІБП.

4. Тиск і витрати стислого повітря в системі (МПа), розраховується за споживанням повітря фотосепаратором, а в разі підключення за допомогою центральної повітряної системи встановлюються додаткові фільтри з відсікання можливої ​​присутності в системі води та масла.

Повітря, яке споживається сортувальником, обов'язково, повинно бути очищене від масла і вологи. З цим завданням чудово справляються гвинтовий компресор і осушувач. А для зменшення частого запуску компресора встановлюється бак-накопичувач повітря (ресивер).

Де встановити фотосепаратор

Читайте також
26.09.2022

Під час роботи фотосепаратора, частота роботи ежекторів досягає десятків тисяч спрацьовувань за хвилину. Високочастотні постріли повітрям протягом тривалого часу деформували ежектори, що призводило до зниження результативності оптичного сортування. Для...

05.08.2020

Вертикальні ковшові транспортери виробництва компанії «Оріент Вей» призначені для делікатного транспортування матеріалів, починаючи від зернових і сухих овочів, закінчуючи продуктами не харчового сегменту (хімічних, фармацевтичних, абразивних і ін.)...

21.03.2023

Сектор ягідництва в Україні проходить активний і динамічний процес розвитку. Виробництво свіжої та замороженої ягоди забезпечують швидкий розвиток ягідного сектора України та потребують при цьому високих стандартів якості продукції. Оптичне с...

Продолжая работу с orientway.com.ua, вы подтверждаете использование сайтом cookies вашего браузера с целью улучшить предложения и сервис на основе ваших предпочтений и интересов